Ръководството на футболен клуб ЦСКА започна преговори с държавата за промяна на договора за наем на стадион "Българска армия", както и за конкретизирането на статута на земята на базата в Панчарево, обяви изпълнителният директор на "армейците" Александър Тодоров. Както БЛИЦ съобщи още преди месец, в договора има точка, според която трети лица нямат право да инвестират в стадиона. Агенцията ни още тогава разкри и плановете за базата на Панчарево, които бяха потвърдени днес от Александър Тодоров.

Сдружение "ЦСКА Завинаги" обяви днес, че е готово да започне ремонтните дейности по базата в Панчарево и по стадион "Българска армия", като се предвижа увеличаване на капацитета до 34 000 места и 90 процента покриване на съоръжението.

"Има много неуредици със земята и статутът на земята, което пречи на проектирането. Предвидено е на Панчарево да се направят три или четири игрища, както и един малък хотелски комплекс, в който футболистите ще разполагат с всички екстри. Тази земя обаче е собственост на министерството на спорта. Започнахме разговори с народни представители, за да бъде променен и договорът за стадиона. Не е нормално ЦСКА да бъде в най-неизгодното положение от всички клубове. Просто това не е нормално. Управниците трябва да бъдат разумни и да променят това нещо. Ако не, много жалко за тях", заяви Тодоров.

"Футболистите са получили дължимото и няма финансови пречки, за да не победят в събота. Получили толкова заплати, колкото трябва за изработеното. Има неща, които медиите преекспонират. Най-вероятно ще се проведат шест мача с "Левски" на националния стадион и е нормално да преговаряме за по-добри условия, защото първоначалните не бяха добри за нас и за другия клуб", добави той.