Голмайсторът на Локомотив (София) за първата декада на този век Цветан Генков е поредният футболист, който съди клуба за дължими суми.
 
Искът на известния с добрите си контакти с ръководството на “железничарите” нападател е  подаден от адвокат Петър Величков, пише “24 часа”.
 
“Делото е заведено в Софийския районен съд през февруари. Генков има да получава заплати. Сумите не са големи, общо са някъде около 10 000 лева. В момента тече едномесечният срок, който клубът има, за да даде становището си”, разкрива юристът.
 
“Генков дълги години бе звездата на този клуб. Въпреки това от там крият анекс към договора му, въз основа на който можем да имаме претенции за други по-значителни суми. Това е въпрос на морал”, добавя Величков.
 
Генков игра за последно при “червено-черните” през календарната 2010 г. Той бе преотстъпен от Динамо (Москва). Миналата зима руският клуб продаде нападателя на Висла (Краков).
 
В момента още няколко футболисти от напусналите през зимната пауза съдят Локомотив (София) за дължими суми. Това са Боян Пейков, Милен Лахчев, Танко Дяков, Любомир Божинов, както и тръгналият си още преди началото на сезона Дормушали Саидходжа.