Един от лидерите на националния ни волейболен отбор Цветан Соколов все още е с неясно бъдеще. През последния сезон диагналът игра в Тренто. Президентът Диего Мосна обаче намалява драстично бюджета и целият клуб едва ли ще продължи да съществува в бляскавия си вариант от последните години. Има вариант Соколов да премине в турския Халкбанк (Анкара), в който в последния сезон бяха Радостин Стойчев и Матей Казийски.

"Имам още две години договор с Тренто. Ситуацията в клуба обаче е малко проблемна в момента. Наистина водя разговори с други клубове. Все пак трябва да видя какво ще се случи с Тренто, където изиграх първата си година като титуляр. За мен най-важното е да има високи цели. След около десетина дни ще мога да кажа повече по този въпрос", обясни Соколов.

Той коментира и мачовете на националите в Световната лига: "Нямахме време да се сработим за двубоите със САЩ. Аз преди мача имам само една тренировка, защото имах проблеми с рамото. И въпреки това играхме добре. Убеден съм, че в София ще се представим по-различно, отколкото във Варна. Надявам се всички да останат доволни, след двубоите със сърбите."