ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Собственикът на “Ботев” (Пловдив) Цветан Василев потвърди, че Станимир Стоилов ще замести Ферарио Спасов като треньор на “канарчетата”. В интервю за “Тема Спорт” той говори и по темата за смяната на Борислав Михайлов начело на БФС.
 
“С Ферарио Спасов официално се разделихме. От 1 януари старши треньор на тима ще е Станимир Стоилов. Той ще дойде с екип, който е подбрал лично. Раздялата стана коректно. Ферарио постигна доста за отбор, който влиза от долните групи. Проблемът е, че липсваше амбиция, която да направи от “Ботев” (Пловдив) от отбор средняк до тим, който претендира да бъде един от водещите,” разкри Цветан Василев.
 
“Вариантите за треньори в България, които да са едновременно успешни, обичани и с влияние, не са много. Херо нямаше как да го ангажираме. Никога не сме имали идея да го караме да изневерява на любимия Черноморец. Не сме контактували с него. Мъри беше първият ни избор и е добре, че той се съгласи,” призна собственикът на “Ботев” (Пловдив).
 
“Съзнавам, че времето на Ферарио Спасов беше малко, но от друга страна феновете са жадни за успехи. Затова реших, че трябва да опитаме с друг треньор в лицето на Станимир Стоилов. Ще се опитаме с новото треньорско ръководство да удовлетворим желанието на феновете. Александър Александров остава спортно-технически директор. Не, Станимир Стоилов няма да бъде тандем с Наско Сираков,” заяви банкерът.
 
“За мен смяната на Борислав Михайлов е повече от необходима. Имам прекалено други ангажименти, за да се кандидатирам за президент на БФС. Аз лично считам, че досегашното ръководство и досегашният президент не се справят с работата си и трябва да се търси друго решение”, категоричен е Василев.