Треньорът на Етър Цанко Цветанов демонстрира оптимизъм преди мача с Литекс. Двубоят от 6-ия кръг на "А" група е в неделя от 17:00 часа на стадион "Ивайло".

"Литекс е един от водещите отбори в България. Отбор, който има стил, успя да наложи доста свои млади футболисти, които играят заедно от дълго време. В последно време „оранжевите" се превърнаха в третия ни футболен гранд след "Левски" и ЦСКА, гледайки резултатите от последните години. Воден е от Христо Стоичков – едно голямо име в нашия футбол. Така че за нас ще е едно предизвикателство да се изправим срещу добрия отбор на Литекс и да видим докъде сме стигнали и колко можем", заяви Цветанов.

"Ние имаме обаче и своите козове. Първият е домакинството и нашите фенове, вторият – амбицията на играчите, които трябва да докажат, че могат да печелят. Факт е, че не ни достига още самочувствие, то е защото сме новаци в групата. Но в елита се открояват само Лудогорец и "Левски", останалите отбори са с почти изравнени сили. Надявам се, че най-после и шансът ще бъде на наша страна. Съдийството предпочитам да не коментирам", добави наставникът на "виолетовите".

На този етап Етър няма контузени играчи. Новото попълнение Ахмед Хикмет има да наваксва физически, но е възможно да бъде в групата за мача. Той играе като вътрешен халф, но изпълнява и офанзивни функции.