Треньорът на Етър Цанко Цветанов изрази недоумението си от високите метални огради, които затвориха почти напълно трибуните на стадион “Ивайло”. Вчера работници довършваха новата клетка за феновете на гостуващите отбори, която бе поискана от Лицензионната комисия на БФС. Наставникът на “виолетовите” недоумява защо обаче и другите сектори, в които е великотърновската публика, трябва да бъдат заградени по същия в начин.

“Превърнахме стадиона в концлагер. Не разбирам - ние треньорите и футболистите долу на терена или феновете по трибуните ли сме зверовете? Искаме хората да дойдат на празник, да седнат като в театър и да се наслаждават на играта, а в същото време ги заграждаме с метални огради. За сектора на гостите разбирам, но защо същото се прилага и към другите сектори, където е нашата публика. На стадиона в Монтана не видях такова нещо. Няма го на “Герена”, на “Васил Левски” или по стадионите в Европа. Явно не идва от Лицензионната комисия. В същото време от полицията казват, че там, където не е заградено няма да бъдат допускани привърженици. Защо? Апелирам към хората, от които зависят тези неща да проявят разбиране. Стадион “Ивайло” е футболен храм, а в храмовете няма двуметрови огради”, коментира Цанко Цветанов.

Според него режимът трябва да е по-либерален, а тези които нарушават реда да не бъдат допускани до стадиона от полицията.