Нападателят на Пирин Иван Цветков, който дълги години игра в чужбина, заяви, че винаги е следял българското първенство. Като футболист отново на "орлетата" обаче, още в първия му мач след завръщането в Благоевград - загубата с 1:2 от Литекс, му направило впечатление съдийството. Според него съдиите наклоняват везните в полза на единия отбор, в случая шампионите.

Както е известно, "орлетата" загубиха от "оранжевите" у дома с 1:2, а след срещата съдията Николай Йорданов бе наказан за 2 месеца заради това, че не показа червен картон на Дока, който също отнесе 2 мача наказание.

В тази връзка Иван Цветков не вярва, че нещата ще се променят за дни, макар и да започна протест срещу случващото се в българския футбол, от кмета на Каварна Цонко Цонев, който Пирин подкрепи. Колкото до благоевградския клуб и шансовете му да остане в групата, опитният нападател вярва, че една победа срещу Монтана в следващия кръг би възвърнала самочувствието на съотборниците му и нещата ще си дойдат на мястото. Също така той е на мнение, че има още много мачове и е рано да се правят сметки.

Цветков отрече пред е-79 да е обещавал да играе за Локомотив (Сф) преди отново да облече "зелено-бялата" фланелка. Неговият баща Петър Цветков, който е бивш треньор и футболист на Пирин пък смята, че "орлетата" на всяка цена трябва да победят Монтана в следващия кръг в Благоевград, после да се постараят да не загубят гостуването си на Локо (Сф) и отново да бият като домакин Калиакра (Каварна).

Така със спечелените тогава 19 точки шансовете на "орлетата" за оставане в групата на майсторите стават по-големи. В момента Пирин е на предпоследното 15-о място с равен брой точки с последния в групата Видима-Раковски - по 12.

Мачът между "орлетата" и Монтана е на 2 април в Благоевград. /БЛИЦ