Целият отбор на Локомотив (Горна Оряховица) е поставен под карантина, съобщи официалният сайт на клуба от Втора лига. Както вече стана ясно, трима от играчите на тима дадоха положителни тестове за COVID-19. 

Съобщението от Локомотив (Горна Оряховица):

"На 3 юли 2020 г. получихме резултатите от проведените тестове за коронавирус на ръководството, треньорския щаб и футболистите на ОФК Локомотив (ГО). От извършените 28 теста 25 са отрицателни и 3 положителни на футболисти от представителния отбор. По разпореждане на РЗИ-Велико Търново тримата футболисти с положителни тестове са поставени под карантина в домашни условия.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

На 4 юли 2020 г. всички 25 контактни лица с отрицателни тестове са поставени под карантина от РЗИ-В. Търново.

В тази връзка от ръководството на Община Горна Оряховица и футболния клуб е създадена организация и още същия ден всички контактни лица са поставени под карантина на територията на Община Горна Оряховица. Тя се осъществява на два адреса, които са предоставени на органите на РЗИ-В. Търново и ОД МВР-В. Търново.

Подчертаваме, че при провеждане на тренировъчния процес и единствената контролна среща от футболния клуб на територията на стадион “Локомотив” са спазени всички мерки на НОЩ. Клубът ще продължи да функционира при спазване на всички противоепидемиологични мерки под контрола на РЗИ и служителите на МВР.”