Легендата на “Ботев” (Пловдив) Георги Попов-Тумби си постави за задача да върне колкото се може по-скоро Марица в професионалния футбол. Заради финансов колапс клубът, изваял десетки таланти, прекрати съществуването си за кратко. От една седмица обаче “жълто-сините” отново се появиха на футболната карта. Президент на клуба е Марин Легенров, а Тумби беше назначен за старши треньор. Ветеранът, станал шампион с "Ботев" през 1967 година, ще изпълнява и функциите на директор на юношеската школа. Основното ядро футболисти ще е съставено от набори ’92 и ’93.  
 
Както е известно, ръководството на "жълто-сините" обяви, че няма да търси лиценз на друг отбор, а ще започне да играе от "Б" окръжна група, за да се завърне в професионалния футбол. До 1 юли ще бъдат избрани треньорите на различните подрастващи гарнитури. В първия отбор ще играят момчетата от старшата възраст.
В понеделник се очаква да се подпише приемно-предавателният протокол за стадион "Марица". Рангел Берберов, е обещал, че няма да прави спънки и ще даде базата на възродения тим. Тимът ще играе мачовете си на централния стадион, за тренировки ще бъдат използвани и игрищата на Английската гимназия.