Арда стартира своята лятна подготовка на "Арена Арда" в Кърджали, а новият треньор Александър Тунчев посочи какви са целите пред тима.

"Арда е добър отбор с доста млади футболисти. Неслучайно игра в Европа. За мен ще бъде предизвикателство да водя Арда. В състава преобладават българи и млади момчета с потенциал. Търсим предимно българи за селекцията. Привлякохме Пламен Крачунов и Джунейт Али. Разговаряме с още 1-2 състезатели, с които сме в напреднали разговори. Не сме говорил за целите пред отбора с ръководството. Ще се стремим да побеждаваме във всеки мач", коментира Александър Тунчев на брифинг, преди да изведе тима за първото занимание.

Преди това бе направен курбан за здраве и успех, както и бе отслужена молитва. В щаба на Тунчев влиза Веселин Минев като пом. треньор, както и Тодор Попов (треньор на вратарите) и Антон Дончев (кондиционен треньор).

На първата тренировка участие взеха и двете нови попълнения Пламен Крачунов и Джунейт Али.

Футболистите на Арда ще тренират в Кърджали до 18 юни, за когато е предвидена и първата контрола, но все още се търси съперник. След това отборът заминава за Боровец, където ще остане до 1 юли. За там са предвидени няколко контроли, които все още се уточняват.