Легендата на българския футбол и бронзов медалист от САЩ`94 Трифон Иванов призова Ивайло Петев да бъде оставен да работи на спокойствие в навечерието на европейската квалификация срещу Италия. Официалният дебют на новия селекционер на България е на 28 март от 21:45 часа на "Васил Левски" в София.

"Да не очакваме чак толкова много от първия мач. Мисля, че с Петев президентът на БФС Боби Михайлов заложи на правилната карта. С общи усилия трябва да изградим един нов отбор и да вървим крачка по крачка напред. В България има футболисти, на които трябва да им се даде шанс, дори от "Б" група, мога да посоча такива. Пак казвам - да не бързаме, да не си поставяме цели, да не говорим, че трябва да бием Италия, а да оставим треньора на спокойствие", призова Туньо.

Железният защитник коментира и отложените мачове в България заради падналия сняг. "Навремето сме играли и при по-лоши условия. В момента футболистите обаче имат по-други претенции. Може би не трябваше на всяка цена да се играе този кръг. Но да не забравяме, че сме домакини на европейска първенство за юноши, за първи път. Времето ни притиска и трябва да приключим с вътрешния календар по-скоро", каза Трифон Иванов.

Нашата група "Н" за европейските квалификации