Потопете се в света на статистиката!

Шефът на скаутското звено на Газиантепспор пристигна снощи в Разград, за да гледа под лупа изявите на нападателя на ЦСКА Абел Анисе срещу Лудогорец. Червените спечелиха с 2:1 в първи двубой от 1/16-финалите за Купата на България. Турският тим се интересува от най-добрия състезател на "армейците", като това бил втори мач след вечното дерби, който гледат на живо. В Газиантепспор са се ориентирали към нашия пазар, за да вземат нов Ивелин Попов, пише "7 дни спорт". Както е известно, преди два месеца 11-ият в Суперлигата продаде българския национал на Кубан Краснодар.

Сега за негов заместник в Газиантепспор бил препоръчан отново Абел Анисе. Той е бил пред трансфер там още миналата зима, но както е известно, тогава ЦСКА го отмъкна. След това Анисе не игра футбол до края на сезона заради забрана от БФС.

Предполага се, че при финансовата криза в Борисовата градина червените ще продадат набързо Абел. В момента неговата цена е около 350-400 хиляди евро. На практика освен от него ЦСКА може да заработи свежи пари само от още един конвертируем състезател – Иван Бандаловски.