Берое е в напреднали преговори с турския клуб Алтай за продажбата на един от основните си футболисти през изминалия сезон – Педро Еуженио.

Футболистът, който днес става на 28 години, публикува днес сутринта снимка от самолет заедно с агента си Радостин Василев. Според колегите от „Гонг“ португалецът е близо да заиграе за Алтай, който само преди няколко дни привлече Иван Иванов от Берое. БЛИЦ писа преди няколко дни, че ЦСКА също следеше ситуацията около португалеца и усилено се интересуваше от него.

Спортният директор на Берое Валентин Грудев потвърди, че клубът е близо до продажбата на Педро Еуженио, но не конкретизира името на евентуалния купувач: „Водим разговори с клуб, който проявява интерес към Педро Еуженио. Очакваме да има развитие, но все още не са уточнени всички финансови параметри по сделката. Когато всичко бъде официално формализирано, ще го обявим на клубния сайт”, заяви Грудев.

Педро Еуженио през миналия сезон бе водещият голмайстор на отбора. Португалецът завърши кампания 2017/2018 с общо 16 гола, изпреварвайки с 2 попадения съотборника си Мартин Камбуров.