Футболните мачове от предстоящия 5 кръг от "А" група ще бъдат излъчени директно по ТВ7. Новината ни бе потвърдена от фирмата "Футбол Про Медия", която държи телевизионните права на клубовете от елита. Залегнали в програмата са Лудогорец - ЦСКА в събота (16 август) от 20:00 часа и "Левски" - "Ботев" в неделя също от 20:00 часа.

Както е известно, договорът между ТВ7 и "Футбол Про Медия" изтича на 15 август (петък), а до момента медията не е превела пари към фирмата. Лично Кирил и Георги Домусчиеви са извадили транша, който бе разделен между клубовете. Ако до петък няма плащане, договорът ще бъде развален и мачовете отпадат от ефира на ТВ7.

Според информация на БЛИЦ първи и основен фаворит и почти сигурен нов дом на българската "А" група е Нова телевизия. Медията има ресурс да излъчва двубоите, като дори е възможно да бъдат увеличени и от два на кръг да бъдат давани доста повече. БНТ няма финансова възможност да вземе двубоите, а при БиТиВи нещата опират до предишните договорни отношения, които завършиха със съдебни дела.