Защитникът на швейцарския шампион Базел Иван Иванов е футболист №1 на България за 2013, стана ясно на официалната церемония по награждаването, излъчена вчера на живо в ефира на TV7. Тази година награждаването се съорганизира от телевизията. Националът Иван Иванов събра 289 т., изпреварвайки с 23 т. звездата на руския Кубан (Краснодар) Ивелин Попов, който остана на 2-ро място. Челната тройка се допълва от капитана на Лудогорец Светослав Дяков.

Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев пък беше избран за най-добър треньор, а зад него останаха съответно националният селекционер Любослав Пенев и Ивайло Петев (АЕЛ Лимасол). Шампионите обраха почти всички трофеи - Марселиньо стана най-добър чужденец, Владислав Стоянов вратар №1, а за най-добър халф беше избран Светослав Дяков. Валентин Илиев от ЦСКА спечели наградата при защитниците, а звездата на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров при нападателите. Най-прогресиращ млад футболист стана Симеон Славчев от Литекс, а голът на Цветомир Цонков (Нефтохимик) от центъра срещу ЦСКА беше определен за №1 за 2013 г. Футболист на феновете, избран чрез гласуване на сайта на NEWS7, стана Тодор Неделев.

С официалната церемония вчера TV7 закри футболният сезон, след като същия следобед излъчи и дербито от Купата на България между Левски и ЦСКА. Дългоочакваният двубой достигна до над милион фенове пред малкия екран и за пореден път отреди на TV7 първото място по гледаемост (TG All 4+).

Този сезон TV7 излъчи 175 мача от футболния шампионат и за Купата на България. Това е абсолютен рекорд за телевизионно излъчване на двубои в българския футбол. По-голямата част от мачовете постигнаха отлични рейтинг резултати, а зрителите останаха доволни от високото качество на телевизионния продукт. Редом с футбола, групата канали показа и още много други значими спортни събития – мачовете на националния отбор по волейбол в Световната лига и европейските първенства, евроквалификациите на националния отбор по баскетбол, двубоите от Националната баскетболна лига, турнири по свободни боеве, Night of the Jumps и други.