Поредна тъжна вест застигна българския футбол! Легендата на Левски Александър Манолов почина днес на 75-годишна възраст! 

Само от началото на 2019-а този свят напуснаха незабравимите Иван Вуцов, Иван Димитров и Владимир Крамаренко. На 23 януари почина и Борислав Александров - един от най-популярните футболни рефери и бивш шеф на Съдийската комисия към БФС.

Новината за кончината на Манолов бе разпространена от сайта на "сините":
"Левскари, с огромна тъга ви съобщаваме, че днес на 75 години ни напусна легендарният играч на Левски Александър Манолов.

Той бе верен на любимия си клуб до самия край, като само до преди три години бе неизменим водач на „сините“ ветерани. Когато си тръгна от „Герена“, той го направи с думите „Левски е всичко за мен“ и ние няма да го забравим.

Бившият полузащитник е роден на 24 септември 1943 г. Юноша на Левски и републикански шампион със старша възраст през 1961 г. Освен за „сините“ е играл и за Пирин, Добруджа и Дунав (Русе).

За Левски играе от 1965 г. до 1969 г. - общо пет сезона, като записва 82 мача във всички турнири и отбелязва 4 гола. Два пъти шампион с Левски (1965 г. и 1968 г.) и веднъж носител на купата на страната (1967 г.).

Почти 20 години Сашо Манолов бе водачът на "сините" ветерани и като организатор винаги бе в основата на всички сбирки, чествания, годишнини, както и на редовните футболни мачове между ветераните – както у нас, така и в чужбина.

През последното десетилетие воденият от него отбор на ветераните на Левски беше шест пъти шампион на България.

ПФК Левски изказва своите съболезнования на близките и роднините на Александър Манолов!

Благодарим ти за всичко, бате Сашо!

Почивай в мир, шампионе...", пишат от Левски.

Агенция БЛИЦ изказва своите съболезнования на близките на Александър Манолов!