Убитият снощи в Благоевград Димитър Сукалински е заклан с нож, има дълбока порезна рана на гърлото и порезни рани по ръцете, след като се опитал да се предпази от двамата си нападатели. Както вече е известно, 41-годишният председател на фенклуб "Пирин - Реален" беше открит мъртъв към 22:00 часа снощи. Той е убит в заключения си отвън апартамент на 4-ия етаж на блок 201 "Б" на "Орлова чука", част от жк. "Еленово". Сигналът на тел 112 е подаден към 21.45 часа снощи, след като обитател на въпросния блок не отговаря на мобилния си телефон, а апартаментът е заключен.

Веднага след инцидента са извикани линейка и екип на пожарната, за да разбият вратата на жилището. До това не се стигнало, тъй като бащата на Сукалински извикал ключар, който пробил патронника на вратата и я отворил.

Димитър Сукалински (на долната снимка в средата) бил с дълбока порезна рана на гърлото, по ръцете също имал порезни рани, получени при опита да се предпази от ножа на нападателите си. Починал е от кръвозагуба, въпреки, че е успял в 20.36 часа да се обади на приятеля си Ванко с думите "Помощ, помощ". Някъде по същото време е звънял и на майка си с думите "заклаха ме". Родителите му, които живеят в друго жилище в района Трето ОУ, веднага отишли до жилището му в жк "Еленово". Приятел на Сукалински заявил пред следователите, че към 19 часа той казал, че "има работа с едни момчета" и се прибирал в апартамента си. Според съседи убитият Сукалински се качил в апартамента си с двама души. След като го убили, те му взели ключовете и заключили отвън вратата.

Трупът на председателя на фен - клуба бе огледан от съдебния лекар д-р Яни Златин, а към 3 часа след полунощ транспортиран за аутопсия в моргата на МБАЛ - Благоевград. Мобилният телефон на Сукалински е иззет, за да се установи с кого е разговарял вчера.

Неофициални информации свързват Банскалията с лихварство, преди години е работил и за застреляния сенчест бос Васил Горчев - Кьоравия. Миналата година Сукалински е бил обявен за издирване, тъй като е заплашил местния бизнесмен Иван Хамбарджийски - Бриндо с бомбен атентат. Сукалински носи прякора си Банскалията заради факта, че баща му е от Банско, където се е родил и той. Баща му е бивш военен, бил е на служба в Банско и в дивизията в Благоевград като началник на склад за ГСМ. Сукалински не живее със съпругата си, имат едно дете.

5_6.jpg

Снимка: Новспорт