Националният отбор до 19 годишна възраст, набор 1999, попадна в Група 6 на Елитния квалификационен кръг за ЕВРО 2018. В групата компания на нашия национален тим ще правят още Франция, Испания и Белгия. Домакин на квалификационния турнир, който ще се проведе пролетта на 2018 г., ще бъде Испания.

"За всички е ясно, че на този етап вече всички отбори са много силни. Групата е много равностойна и силна, като подхожда за финали на Европейско първенство. Франция и Испания са печелили много пъти този турнир, а Белгия бележи изключителен ръст в развитието на своя детско-юношески футбол и това личи от футболистите, които се състезават в клубните европейски грандове. За нас е важно да надградим, това, което постигнахме с момчетата по време на мачовете от Първия квалификационен кръг. Имаме достатъчно време да се подготвим и да се опитаме да се представим на ниво. Знаем, че ще е трудно, но момчетата имат качества и характер и аз вярвам в техните възможности“, коментира селекционерът на България U19 Ангел Стойков.

Седем тима от Елитния кръг ще се присъединят към домакина на Европейското първенство – Финландия. Финалите за юноши до 19 г., набор 1999, ще се проведат от 16 до 29 юли 2018 година.