17-годишен ученик e пострадал при акция на полицията след снощния мач между Лудогорец и ЦСКА в София. За инцидента съобщи пред “Дарик” бащата на момчето Мариян Георгиев. По думите му снощи малко след 20:00 ч. при акция на полицията около 30 души, сред които синът му Кристиян и други младежи, насила са свалени от автобус №204 на бул. „България".

Според разказа на пострадалото момче хората са били проснати по очи на асфалта, докато полицаите са им нанасяли удари с палки и ритници. От СДВР категорично отрекоха акцията да е протекла така и заявиха, че след хулигански прояви между фенове на две футболни агитки са били арестувани трима души и не се е стигало до побой над случайни граждани.

На път за вкъщи на кръстовището между бул. „България" и бул. „Академик Иван Евстатиев Гешов" автобусът, в който се возел Кристиян и голяма група футболни фенове, е спрян от полицията.

“Започват да ги вадят всички от автобуса, които са на такава възраст, че може да са били на мача, да са агиткаджии. Синът ми каза, че не е ходил на мача, не е с тези хора, но всички били издърпани и свалени на земята, след което започва ритане, блъскане, без да се дават обяснения. Полицаите взели и личните карти", обясни бащата на момчето.

От пресцентъра на столичната полиция категорично отрекоха акцията да е протекла по описания начин. Те обясниха снощи след футболната среща е осъществена проверка и са арестувани трима души за хулигански прояви, но сила спрямо останалите пътници от градския транспорт, не е упражнена.

Според Мариян Георгиев няма никаква вероятност синът му да е излъгал за случката, още повече, че от момента на прибирането си момчето многократно се оплаква от силни болки в гръдния кош заради нанесения побой.