Учреден е футболен клуб Спартак 1918 (Варна) като юридическо лице с нестопанска цел, който е подписал меморандум за обединение с отбора от Североизточната "В" група Тополи, с който се гарантира, че новият отбор ще започне да се състезава от третия ни ешелон.

Това съобщи председателят на УС на футболнияклуб Георги Вълев. Новият клуб ще се управлява от два помощни органа - бизнес борд и спортно-технически борд. Изпълнителен директор на Спартак 1918 ще е Николай Господинов. Досегашният ПФК Спартак АД към настоящия момент не е обявен в несъстоятелност. При поискване на задълженията от него трябва да бъде направена инвертаризация, а в случай, че няма нищо за вземане вземанията стават несъбираеми.

Фирма "Инжстрой" пък е новият мажоритарен собственик на "Спортен комплекс Спартак" АД, като общината запазва апортната си вноска от 32 028 акции по 100 лева. Върху имотите няма запор или възбрана, нито тежести, обясни представителят на фирмата и изпълнителен директор на дружеството Христо Фурчев.

По думите му "Спортен комплекс Спартак" АД няма акции в ПФК Спартак АД. Фурчев каза още, че са подписани съответните рекламни договори и са осигурени 200 000 лева са новия клуб. Новият отбор ще започне подготовката си на 1 юли.

Старши треньорът Димитър Трендафилов каза, че ще запази гръбнака на отбора от миналия сезон, като ще има 4-5 нови момчета, както и юноши на отбора. Според него основните конкурентни за влизане в професионалния футбол на новия отбор ще са тимовете на Шумен и Разград./БЛИЦ