Георги Чукалов, който днес бе ударен от вратаря на ЦСКА с глава и това предизвика ексцесии на терена на Лаута разкри пред PlovdivDerby.com защо се е случило всичко.

Свадата между стража на "армейците" Даниел Наумов и нападателя предизвика следващите действия, които доведоха до прекратяването на мача.

"Многократно ме предизвикваше по-време на мача, но аз се абстрахирах, дори му вкарах на два пъти. При една атака топката излезе в аут, при което той отново подвикна нещо и тръгна агресивно към мен. Удари ме с глава и аз паднах на земята. После видях, че фенове и родители са навлезли на терена и е станала голяма разправия", заяви Чукалов.

"Даниел Наумов удари Чукалов абсолютно непредизвикано, обяви треньорът на "смърфовете" Иван Петров пред Viasport.bg. - След това отвърна на хора от публиката, която бе зад вратата и му подвикваше. Оттам тръгна всичко. След това вече не мога да кажа кой кого е удрял, аз бях далеч, а в суматохата тръгнах да си пазя децата. Същото направи и Галин Иванов.

Имаме видеозапис, там ще се види всичко. Нямам никакви претенции. Единствено съжалявам, че направихме много добър мач, а сега най-вероятно ще загубим служебно, може да понесем и други санкции. Знам, че Наумов е национал и точно заради това не му прави чест да се поддава на провокации. Каквото и да са му казали. Не оправдавам, разбира се, и постъпката на нашите фенове."

"Ако Даниел Наумов е виновен, нека си понесе наказанието, коментира Галин Иванов отново пред Viasport.bg. - Наистина не бива да се поддава на провокации. Според мен обаче нападателят на Локомотив падна артистично. Но да влезеш на терена и да риташ дете, това умът ми не го побира?! Нямам думи просто. Тези хора псуваха и обиждаха моите футболисти през цялата среща. Това не е нормално. Да, блъснах човека, който риташе Дани. Да го оставя ли?! Тези момчета са ми като синове."