Момчето, което беше ударено от Кеворк Газарян с топка по време на световната квалификация в София, която спечелихме с 1:0, вече е простило на арменеца. Божидар Атанасов дори се опитва да забрави инцидента.

“Никога не ми се беше случвало подобно нещо, въпреки че и преди съм гонил топките. Шокирах се и се уплаших, когато арменецът изрита топката към мен и ме удари. Сигурно се е ядосал, защото малко бавно му подадох. Признавам си, че реших да бавя времето, нали водехме в резултата. Не ме удари много силно, не ме заболя. След случката четвъртият съдия дойде при мен и ме изгони от пистата”, разказа 15-годишният талант. Божидар играе в юношите на Славия и е син на бившия нападател на “Левски” Чавдар Атанасов. Доскоро таткото беше и спортен директор на “Ботев” (Враца).

„След края на мача всички наши национали ме поздравиха с „Браво, малък”. Бяха много щастливи, че са спечелили. Аз също бях много щастлив, че се докоснах до тях. Татко не се ядоса, само се майтапеше после”, казва още юношата на Славия, любимият футболист на когото е испанецът Фернандо Торес от Челси.