Националният отбор на България по плажен футбол победи Румъния с 5:4 в контрола, играна на модерния спортен център "Aqualife" в Кранево. Това бе втора проверка в за тима рамките на два дни. Първата среща възпитаниците на Симеон Христов загубиха с 5:8 от северните ни съседи.

Двубоят пък бе изгледан от волейболната ни звезда Владо Николов, който бе в компанията на главния мениджър на Корпорация "Развитие" Александър Александров и шефа на Комисията по плажен футбол към БФС Валентин Заяков.

Българите започнаха доста уверено и още в първата третина поведоха с 2:0. Автор на двете попадения бе Филип Филипов. След първата почивка "лъвовете" се опитаха да повишат своя аванс, но стражът на северните ни съседи показа завидни умения. Гостите успяха да вземат инициативата и вкараха бързи четири гола, с което поведоха в резултата.

Най-интересното предстоеше в последната третина. Румънците останаха с човек по-малко заради втори жълт картон на техен играч. Българите се възползваха от този факт и успяха да намалят отново с попадение на Филипов. Последва нов гол Филип Филипов, който се разписа в последната минута. Последва продължение, в което Павел Адамов с много атрактивна задна ножица простреля стража на Румъния и донесе победата на българите.