Изпадналият в Западната "Б" група отбор на Вихрен (Сандански) уреди спаринг с гръцкия елитен тим Астерас (Триполис) по време на лятната подготовка на отбора в Банско. Контролата е насрочена за 18 юли в планинския курорт. Новината потвърди пред е-79 административният директор на санданчани Максим Иванов.

Както е известно, тази година в завършилия на 10-о място в гръцкото първенство отбор на Астерас ще играе Шалозе Удоджи, който се превърна в "ябълката на раздора" между ЦСКА и Вихрен. Припомняме, нигериецът премина от тима от Сандански на "Армията" преди 2 години и все още се водят спорове между двете ръководства по дължимите за него трансферни суми.

Шефовете на тима от Сандански в лицето на техния изпълнителен директор Атанас Узунов излезе с декларация, че ако не си получат дължимите пари, ще сезират европейските футболни институции и дори заплашиха да отнемат лиценза на ЦСКА за европейските клубни турнири.

Проверката с Астерас е петата контрола, която уреди Вихрен за лятото. Останалите съперници по време на първия лагер в Банско са отборите на Локомотив (Пд), Банско, Пирин (ГД) и Септември (Симитли). /БЛИЦ