Вчера легендата на българския футбол Христо Стоичков навърши 54 години. БФС, ЦСКА и ЦСКА 1948 честитиха празника са Камата. В Европа също е обичайна практика футболните клубове да поздравяват своите настоящи и бивши играчи по този повод.

Въпреки това Барселона не честити публично на Стоичков чрез нито един от профилите си в социалните мрежи, нито чрез официалния си сайт. Същото важи и за каталунските всекидневници “Мундо Депортиво” и “Спорт”, които са в близки отношения с „блаугранас“.

Българинът не е просто бивш футболист на каталунците, а една от клубните легенди. Именно по време на периода си на “Камп Ноу” великият нападател вдигна “Златната топка”.

Проверка на профилите на Барселона в социалните мрежи показа, че испанският гранд няма традицията да поздравява своите бивши футболисти за рождените им дни. Такива има само за настоящите играчи на каталунците. От настъпването на 2020 г. подобни са отправени към Сержи Роберто (7 февруари), Жерар Пике (2 февруари), Луис Суарес (24 януари). В същото време обаче липсва поздравление за Шави Ернандес, който на 25 януари стана на 40 години.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Междувременно, от УЕФА и Парма отдадоха дължимото на родното футболно величие. Евроцентралата използва официалните си акаунти в социалните мрежи, посветени на предстоящото Евро 2020, за да честити на Стоичков чрез видео компилация на головете му на Евро 1996 срещу Испания, Румъния и Франция.

 

 

От бившия отбор на българина - Парма, също го поздравиха за 54-годишнината му както на италианската си версия в Туитър, така и на английската си.

 

 

В края на деня самият Стоичков в "Инстаграм" благодари на всички, отправили му благопожелания за неговия рожден ден.