Мачът реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа между отборите на Берое и Рапид (Виена) може да бъде преместен с два дни, съобщи УЕФА. В такъв случай той ще се играе на 3 август от 19,00 часа, а не както бе предвидено по програма на 5 август.

Причината за преместването на срещата са опасенията на УЕФА, че агитките на двата градски съперника Рапид и Аустрия могат да се засекат. Това ще стане, ако отборът на Аустрия се класира за третия квалификационен кръг на Лига Европа.

От УЕФА искат да избегнат масови безредици между феновете на двата клуба, които са известни с крайната си подкрепа към отборите. Мачовете на Рапид и Аустрия ще бъдат насрочени за два различни дни - 3 и 5 август. Очаква се от УЕФА да излязат с официално решение в петък. Първият мач между Берое и Рапид е в София на стадион "Георги Аспарухов" от 20,45 часа.

По подобен начин на Рапид и Аустрия бе преместено и домакинството на ЦСКА от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Червените ще домакинстват на 27 юли на победителя от двойката Цибалия - Клифтънвил./БЛИЦ