ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Един от най-важните проекти на УЕФА за програмата за финансово подпомагане на националните асоциации „Хеттрик“ ще налее 17 милиона евро в българския футбол в периода 2024-28 г.

Програмата стартира през 2004 г., а парите се отделят от приходите на континенталната конфедерация от европейските първенства. Целта на „Хеттрик“ е подпомагане на асоциациите на всички възможни нива чрез годишни солидарни плащания към федерациите.

Три са стълбовете на програмата - инвестиции, образование и обмяна на знания и опит. Един цикъл продължава четири години. В момента „Хеттрик“ е в своя пети цикъл, а от началото досега УЕФА е предоставила на България 48,1 милиона евро за близо 20 години.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

За следващия период УЕФА е предвидила 17 милиона евро. Сумата трябва да се раздели в две направления - инвестиции и стимули за различни инициативи. Осъществява се мониторинг на предоставените средства. Европейската централа одобрява инвестиционните проекти чрез специална процедура, като те трябва да имат ясна спортна, функционална и образователна цел.

Минималната цена на проект е 100 хиляди евро, като на цикъл може да има до 5 различни проекта. Сред важните инициативи са развитие на женския футбол, детско-юношеския футбол, социални инициативи и такива, свързани с околната среда, както и подпомагане на лицензионния процес на клубовете в отделните асоциации.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК