УЕФА опитва да направи компромис с ЦСКА и да даде лиценз на стдион "Българска армия" за мача с Динамо (Москва) от Лига Европа. По програма двубоят трябваше да се проведе на 27 август на "Васил Левски", но това е невъзможно заради концерта на Мадона на същото място, заявен по-рано. Ако "Армията" не вземе лиценз, тогава централата ще промени реда на мачовете и ЦСКА ще е домакин на 20 август срещу руснаците.

Пресаташето на ЦСКА Владимир Рупов съобщи вчера, че утре централата от Нион изпраща инспектори в София, които ще огледат съоръжението. Стадионът имаше лиценз за сезон 2007/2008, когато "червените" отпаднаха от Тулуза, но не взе разрешение за следващия сезон, когато ЦСКА не беше допуснат до турнирите.

Треньорът Любо Пенев съобщи вчера, че ЦСКА сами са си виновни за това положение. "Не бива да разчитаме само на Националния стадион. Сегашното ръководство има много малко време и наследи доста тежки негативи. Имайки предвид на какъв терен играхме онзи ден с Дери Сити, не виждам никакъв проблем с минимални средства да се направи промяна и УЕФА да лицензира и нашия стадион. Има концерт на Мадона - окей, добре дошла!", каза тренорът.

Любо добави, че лично щял да убеди хората от УЕФА, че "Българска армия" е по-подготвен от стадиона в Лондондери, където "червените" гостуваха в четвъртък./БЛИЦ