Германецът Харм Озмерс получи наряд от УЕФА за европейската квалификация от Група „G“ между Черна гора и България. Двубоят ще се играе на 10 септември (неделя) от 19:00 часа в Подгорица.

Мачът е ключов, тъй като от неговия изход ще зависят шансовете на двата отбора в битката за класиране на Евро 2024, което ще се проведе в Германия.

За асисенти на Озмерс са определени Роберт Кемптер и Доминик Шаал, а четвърти съдия е Роберт Хартман (Германия). Делегат на УЕФА е Рудолф Репка от Чехия, а съдийски наблюдател Тнои Асумаа (Финландия).

Припомняме, че Черна гора заема трето място в класирането с 4 точки, докато България е четвърта с 2. Сърбия и Унгария са лидери с по 7.

38-годишният Озмерс е международен съдия от две години. Той е роден в Хановер и работи в родния като експерт по инвестиционен контрол в промишлеността. Ръководи мачове в Бундеслигата от 2016-а година, а пет сезона преди това е бил четвърти съдия или асистент в германския елит. Той е един от тримата рефери в Германия с най-висок процент показани червени картони.

В първата си година на международната сцена като ръководещ УЕФА го праща на „Лаута“ за мача на Локо (Пловдив) с Тотнъм в Лига Европа. Лондончани печелят срещата с 2:1 с късни голове на Хари Кейн от дузпа и Танги Ндомбеле, а преди това Георги Минчев открива резултата в 71-ата минута. Харм Озмерс вдига два червени картона в срещата и четири жълти. Изгонени само в рамките на една минута са Диниш Алмейда и Бирсент Карагарен от „черно-белите“.

Нашата група в квалификациите за Евро 2024