Топреферът Никола Рицоли ще ръководи срещата на Лудогорец с холандския ПСВ Айндховен от Лига Европа в четвъртък от 22:05 часа, обявиха от УЕФА.

На италианеца тази година му се падна най-голямата чест - да свири финала в Шампионската лига, в който Байерн (Мюнхен) ликува след победа с 2:1 над Борусия (Дортмунд) на "Уембли".

Рицоли, който по професия е архитект, е международен рефер от 2007 г. Той свири финала на Лига Европа през 2010-а, когато Атлетико (Мадрид) победи Фулъм с 2:1 след продължения в Хамбург.

42-годишният арбитър през настоящия сезон имаше доста спорни намеси в среща от груповата фаза на Шампионската лига, когато отсъди несъществуваща дузпа в полза на Манчестър Юнайтед срещу Реал Сосиедад. За негов късмет, Робин ван Перси я пропусна, и така реферът не успя да реши мача.

Рицоли вече е свирил на ПСВ Айндховен в Европа, но холандците не помнят с добро този двубой - загуба с 0:3 от Олимпик (Марсилия) преди 5 години.

Помощници на италианеца на мача в четвъртък на "Васил Левски" ще бъдат Андреа Стефани и Ренато Фаверани, а четвърти рефер е Еленито Ди Либераторе. Допълнителни съдии са Паоло Валери и Кармин Русо.