УЕФА избра норвежки съдийска бригади за мачовете на “Левски” и ЦСКА в Лига Европа. Реферът на гостуването на “сините” на Гент е добре познатия у нас Томи Скиервен.

Той е ръководил три мача на Литекс в европейските клубни турнири, като и при трите случая “оранжевите” са печелили. Това са срещите с Лонгфорд (2:0), Железничар (7:0) и Бате Борисов (1:0).

Помощници на Скиервен ще бъдат Аге Холен и Даг-Роджер Небен, а 4-ти арбитър - Киетил Саелен. Допълнителни асистенти ще бъдат Кен Йонсен и Браге Сандмоен.

Главен съдия на двубоя между ЦСКА и Бешикташ ще бъде Том Харалд Хаген. Досега той не е ръководил мачове на клубните ни отбори и има сравнително кратка визитка в Европа. В нея обаче е младежката квалификация до 19 години между България и Северна Ирландия (1:1) през 2009 година. 

Странични рефери на срещата ще са Франк Андас и Свеин Инге Викен. Четвърти съдия е Кристофър Хелгеруд. Допълнителни асистенти ще бъдат Свен-Ерик Едвартсен и Даг Видар Хафсас.

ЦСКА приема турския тим в сряда (2 декември) от 20 часа, а ден по-късно “Левски” гостува на Гент. Двубоят е от 22.05 часа./БЛИЦ