Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

В ЦСКА отново са изправени до стената три седмици преди старта в евротурнирите. Клубът има срок до 29 юни да представи в УЕФА изрядна документация за втория си мониторинг за тази година. За целта в момента в Борисовата градина кипи трескава работа и от 4-5 дни се прави всичко възможно за изчистване на стари задължения към различни клубове и хора. Служители в офисите на "Българска армия" усилено попълват счетоводни таблици, работят почти денонощно, за да бъдат в срок, за да не се стигне до изхвърляне на "армейците" от турнира Лига Европа.

Ако до понеделник (2 юли) ЦСКА не е оправил документите си, първото последствие е парична глоба – 50 хиляди евро. Възможна е обаче по-жестока санкция – отнемане на лиценза, както се случи през лятото на 2008 година. Ситуацията в момента е още по-болезнена, тъй като “червените” получиха лиценз в началото на лятото. Това обаче не трябва да ги успокоява, всичко може да се промени във всеки един момент.

Служителите в ЦСКА също са показали лоялност, като са се съгласили да подпишат декларации, че са получили всички дължими суми, макар това още да не се е случило. "Червените" този път комуникират лично с европейската централа, като БФС няма нищо общо със задаващата се нова драма. Преди няколко дни босовете на клуба изплатиха старо задължение към Селтик за Килиан Шеридън. Едно от условията на УЕФА е към 2 юли клубът да не дължи повече от 2 заплати на футболисти и служители. Преди няколко дни играчите взеха по една заплата, шефовете обещали, че до часове ще им преведат по още 2.

Именно заради критичната ситуация не бяха финализирани трансферите на унгареца Адам Вас и словашкия вратар Матуш Козачик. Официално беше съобщено, че стражът не е преминал медицинските тестове, но към момента трансферите временно са замразени, за да бъдат оправени финансовите проблеми. Ако всичко е наред, ЦСКА може да продължи със селекцията след понеделник.

Справка в търговския регистър показа, че собствениците на клуба са изтеглили сериозен заем – 12 милиона лева. Твърди се, че част от него ще отиде за покриване на нуждите на ЦСКА, за да може всичко да бъде изрядно пред УЕФА./БЛИЦ