УЕФА ще разследва 40 мача от Шампионската лига и Лига Европа, за които се смята, че може би е имало някаква уговорка относно крайния им резултат. Шефът на Дисциплинарната комисия към УЕФА Петер Лимахер заяви, че по-голяма част от съмнителните срещи са от квалификационните кръгове на двата европейски клубни турнира и в тях са замесени предимно отбори от Източна Европа. 

http://cache.daylife.com/imageserve/0dEufEQ1LXeWY/610x.jpgЗасега от УЕФА не дават информация за отборите, които имат нещо общо с въпросните манипулирани срещи, но не е изключено сред заподозрените тимове да са и някои от българските евробойци този сезон - Левски, ЦСКА, Литекс и Черно море. Според Лимахер повечето отборите са били аутсайдери в сблъсъците си, като разследването ще бъде насочено към залагания за единия клуб, а не към уреждане на мача между двата клуба.

Това изказване на Лимахер веднага би изключило от списъка "сини" и "червени", но със сигурност не премахва съмненията от "оранжевите" и "моряците", които не продължиха в груповата фаза на Лига Европа.

http://cache.daylife.com/imageserve/006Pghp94I77m/610x.jpg"Клубовете, които разследваме са разбрали, че няма как да участват в следващи фази на турнирите и са решили да измъкнат поне тази облага", заяви Лимахер, който не пожела да даде допълнителна информация за замесените отбори, но уточни, че три от тимовете са македонски.

Шефът на Дисциплинарната комисия добави още, че УЕФА ще си направи мрежа от информатори, за да предотврати подобни събития и уговорки в бъдеще. /БЛИЦ