ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Българският национален отбор ще се завърне на Националния стадион „Васил Левски“ за предстоящата на 14 октомври европейска квалификация срещу Литва. Това става ясно от сайта на УЕФА. Това е изненада, тъй като се считаше, че легендарното съоръжение в столицата не отговаря на изискванията на европейската футболна централа.

За последно представителният тим на страната игра в София преди две години. На 12 октомври 2021 г. записахме победа с 2:1 над Северна Ирландия в световна квалификация. Тогава осъществихме обрат с два гола на Тодор Неделев в рамките на 10 минути през второто полувреме.

След това „лъвовете“ се преместиха в Разград, където проведоха пет домакинства. През 2022 г. на „Хювефарма Арена“ направихме 1:1 със Северна Македония, загубихме с 2:5 от Грузия и победихме Гибралтар с 5:1.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

От началото на тази година на домакинския стадион на Лудогорец отстъпихме с 0:1 на Черна гора и изтървахме Сърбия за равенството 1:1.

Преместването на националите в Разград беше продиктувано от факта, че Националният стадион „Васил Левски“ не отговаря на критериите на УЕФА за лицензиране.

Очакванията бяха след днешната контрола с Иран, която ще се играе на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, „лъвовете“ да се преместят на „Колежа“. Явно обаче сега "Васил Левски" е получил одобрение от УЕФА.

Нашата група в квалификациите за Евро 2024