Седем мача от българското първенство се разглеждат от УЕФА заради съмнения за манипулация. Това обяви Франческо Баранка – адвокат на австрийската фирма “ Sky Sport 365”, която съдейства на ФИФА в разследването на “черно тото”.
 
"УЕФА държи на прицел седем мача от шампионата на България и четири от първенството на Словакия. В България част от публиката, отвратена от манипулациите напусна след първото полувреме. Схемата придобива нови очертания и далаверата се върти по време на мача, за да не позволят той да бъде изхвърлен от тотализаторите”, заяви Баранка пред италианските медии.
 
Преди десет дни Баранка бе в България и обяви, че има налице данни, че дербито между Славия и Локомотив (София) – 2:1. Тогава той разкри, че неговата организация среща проблеми при работата си от страна на Държавната комисия по хазарта.
 
“Уговарянето на срещите се концентрира върху първенствата в Източна Европа и върху контролните срещи. Например Албания -Черна гора и Екранас - Апоел (Тел Авив) в Лига Европа, където комбината не успя. От началото на новия сезон в Италия спряха опитите за уреждане на мачове и до момента не са констатирани аномалии", добави Баранка./БЛИЦ