УЕФА взе важно решение, което касае и националния тим на България, който след промяна във формата на турнира Лига на нациите ще бъде в дивизия B при следващото издание през 2020/21 година. Жребият за надпреварата ще бъде на 3 март 2020 година в холандската столица Амстердам.

Промяната във връзка с броя на отборите в първите три дивизии (А, В и С). В тях ще се състезават по 16 национални отбори, а не 12 тима, както беше в първото издание. В последната дивизия D ще участват само 7 отбора, а не 12 като в първото издание на надпреварата.

Така след промените България ще бъде в дивизия „B“, въпреки че националите ни не успяха да си гарантират място там с участието си в дивизия „C“ по време на първия турнир. Същевременно Германия запазва своето място в дивизия „А“, макар че отпадна от нея и трябваше да играе във второто ниво. В най-високото ниво ще играят още Полша, Хърватия и Исландия.

Отборите са класирани в отделните дивизии на база техните резултати, показани в последното издание на Лигата на нациите.

Пoртугaлия cпeчeли първoтo издaниe нa турнирa cлeд пoбeдa c 1:0 нa финaлa нaд Хoлaндия в Пoртo прeз юни.