Украинският специалист Олександър Севидов пое Верея, потвърдиха от клуба, заемащ последното място в Първа лига. Той изведе днес отбора за първа тренировка на стадион "Трейс Арена". Помощник ще му бъде Олександър Мартинюк.

Олександър Владимирович Севидов е роден на 18 юли 1969 г. в Донецк. Футболист на Шахтьор (Донецк). Той играе в младежкия състав на клуба, и има 1 мач за Купата на Федерацията по футбол на СССР. По време на военна служба игра е във втория отбор на ЦСКА (Москва). По-късно преминава през украинските Зоря Луганск, Металург, Запорожие, Кривбас, Металург (Донецк) и за руските Торпедо (Москва) и Урал. Във футболната си кариера е изиграл 344 срещи и е отбелязал 102 попадения.

"Ситуацията е клуба е сложна, но ще се борим за оставане в Първа лига, докато имаме шансове. Предстои ни много работа. Трябва повече да работим, отколкото да говорим", коментира Олександър Севидов. 

Той изрази сигурност, че ще се събере необходимата група от играчи, но бе категоричен, че няма да води футболисти в клуба, защото това е приоритет на ръководството. "Получих покана от ръководството на клуба да застана начело, обсъдих ситуацията защото е сложна. Имайки предвид регламента в българското първенство, решихме с моя помощник да дойдем и да поемем клуба. Докато имаме шансове да останем в Първа лига, ще се борим за тези шансове. Мой помощник ще бъде Олександър Мартинюк, с когото сме заедно повече от 10 години. На практика във всички отбори, в които съм работил, сме били заедно. Остават и тези хора, които досега са били в треньорския щаб (б.р - Стойчо Драгов - треньор на вратарите, Даниел Демирев и Здравко Ковачевич). Вече от този момент трябва повече да работим отколкото да говорим", обясни Севидов.

"На първата тренировка са 12 футболисти, Сигурен съм че ще съберем необходимия екип. В някои интернет издания написаха, чe аз ще доведа футболисти, но аз никого няма да доведа. Има ръководство, което води трансферната политика и това е нормална европейска практика. Отборът ще има по две занимания на ден. Опитваме се да уредим лагер и най-големия проблем за нас е да намерим противници за контролни срещи и заради този проблем ще се постараем да отидем в Турция", добави украинецът.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019