Украинското списание „Футбол“ посвети голям материал в рубриката си „Скаут“ на защитника на Славия Стефан Велков.

Изданието засипва със суперлативи младока, но споделя мнението си, че той трябва да остане още няколко години в България, преди да премине в някой голям западноевропейски клуб.

„Въпреки своите 17 години Велков е основен защитник на Славия. Благодарение на своите габарити той става централен защитник, а в юношеските години се подвизава като бек или вътрешен халф. Той играе великолепно на „втория етаж“, умело блокира с тяло противниковите играчи и избира отлично своята позиция. Велков използва всички позволени средства, за да не допусне съперника в наказателното поле.

За чистата му игра свидетелства фактът, че все още няма нито един жълт картон за Славия. Той се чувства най-комфортно като десен централен защитник. Според българските експерти Велков е суперталант, който не се е появявал в местния футбол от много години насам. Показателен за класата му е фактът, че бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс и този на Арсенал Арсен Венгер се заинтересуваха от него. За Велков обаче понастоящем е важно да има повече игрова практика - нещо, което трудно ще се получи в някой от споменатите два клуба. Затова е най-добре да остане още 2-3 години в Славия“, се казва в материала на Сергей Куванжи.