Халфът Пабло Гарсия, който досега носеше екипа на Черно море (Варна), ще продължи кариерата си в първенството на Украйна, съобщи сайтът Sport.ua. Според изданието, Пабло Гарсия ще подсили завърналия се в украинската Висша лига Карпати (Лвов) като свободен агент. 

27-годишният полузащитник е играл още за Риека от Хърватия, а в родината си е носил екипите на Спортинг Хихон, Алавес и Виляреал II. Освен с бившия халф на моряците, "зелено-белите" планират да узаконят до края на тази седмица и договора на вратаря Александър Кемкин, който наскоро игра за Минай (Ужгород).

Футболистът пък вече се прости с феновете на Черно море, със съотборниците си и им пожела успех в европейските турнири на есен, но не уточни дали наистина ще смени една зелено-бяла екипировка с друга.

В профила си в социалната мрежа инстаграм той написа: "Сбогувайки се с тази глава от моята кариера, искам да изкажа сърдечната си благодарност на всички в ПФК Черно море. За съотборниците ми - беше чест да споделя терена с вас. Заедно създадохме спомени, които ще останат за цял живот, постигнахме исторически етапи и изпълнихме целите си. За феновете  - вашата непоколебима подкрепа беше невероятна. Благодарим ви, че повярвахте в нас.

Този сезон написахме история със сребърен медал и се класирахме за европейските състезания. Това е свидетелство за нашата упорита работа и решителност. Благодаря Ви!", написа Пабло Гарсия.

Тимът на Карпати (Лвов) фалира преди 6 години, но въпреки войната на Русия срещу Украйна, успя да се възстанови и за пет години направи скок от четвърта до Висшата лига на страната. Любопитното е, че макар и да правят селекция, в Лвов все още не са намерили треньор за елитната лига през новата кампания.