Унгарският смесен етнически отбор победи на финала с 3:2 домакините от ФК „Стара Загора” в турнира „Искам да бъда”, който е част от Националната кампания „Аз обичам спорта” на Министерството на физическото възпитание и спорта. Надпреварата се проведе под Аязмото в града на липите. Другите участници бяха отборите на „Розова долина” – Казанлък, ОФК „Сливен”, ФК „Верея” и ФК „Берое”.

Проектът “Искам да бъда” се реализира за девета поредна година в рамките на програмата на Десетилетието на ромското включване. Негов автор е бившият международен съдия Цветан Георгиев. За втори път в надпреварата има международно участие в лицето на Национален ромски отбор от Унгария. Той има за цел да насърчи честната игра между отбори с различен етнически произход, в който са включени деца на възраст (14 -16 г.), както и да подпомогне възпитанието в толерантност и социалната интеграция на малцинствата в различните региони на страната.

Проектът се реализира от Министерство на физическото възпитание и спорта в партньорство с БФС, община Стара Загора, с финансовата подкрепа на ”Балканика Холдинг Груп” АД и „Спорт парк фитнес – България” ООД

Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, заместник–ръководителят на посолството на Унгария в София, както и областният управител на Старозагорска област Недялко Недялков и заместник-кметът на община Стара Загора Ваня Сотирова закриха финалния турнир, който се провежда по проекта „Искам да бъда” в рамките на инициативите, посветени на май – Месец на българския спорт, и Десетилетието на ромското включване.