Уникален резил за българския футбол донесоха националките ни, които незнайно защо са допуснати до участие в световни квалификации, където инкасират от тежка по-тежка загуба. Тази вечер селекцията на Емил Кърцелски стана за посмешище и във Франция, губейки с катастрофалното 0:14.

Още до 11-ата минута на мача в Льо Ман нашите получиха 5 гола, а на почивката резултатът вече беше 10:0. Именно 10 попадения националките ни допуснаха и на първата среща в Ловеч, когато французойките не успяха да отбележат повече, но тази вечер си свършиха перфектно работата и тотално размазаха трупата, пристигнала от България.

Гаетан Тини и Южени Льо Сомер вкараха по 4 попадения в нашата врата, която първоначално беше пазена от Роксана Шахънска. Под рамката обаче беше извършена смяна още преди почивката. В 29-ата минута на вратата застана Станимира Матарова, но и тя имаше страшно много работа и получи 7 гола. Същинско чудо е, че след почивката нашите инкасираха "само" 4 попадения.

Страхотната победа за Франция и в същото време голям резил за България на живо изгледаха близо 13 хиляди зрители, заели места по трибуните в Льо Ман.

След успеха съперникът има 12 точки след 4 победи от 4 мача до момента и голова разлика 31:1. Франция вкара 24 от головете именно срещу България. Нашите са на последното 6-о място в Група 7 с 1 точка и голова разлика 1:33. В групата са още Финландия, Унгария, Австрия и Казахстан, като още преди започването на мачовете беше ясно, че селекцията на Емил Кърцелски само може да мечтае за класиране на Световното.