Българският съдия Георги Кабаков може да получи престижен наряд за мач от груповата фаза на Шампионската лига. От УЕФА са информирали отговорника на реферите у нас Марк Бата, че пловдивският съдия е гласен да ръководи среща от найсилния клубен турнир в света. Очаква се Кабаков да получи някой от двубоите от последните два кръга, пише "Тема Спорт".

На 20 септември той бе главен съдия на мача Копенхаген - Зенит (1:1) в Лига Европа, като е получил добра оценка за представяненто си. Това бе негов четвърти наряд за евротурнирите този сезон.

Досега единственият роден рефер, ръководил мач от групите на Шампионската лига е Станислав Тодоров. Шуменецът получи мача без значение Динамо (Загреб)- Динамо (Киев) (1:1), играл се в началото на декември 2012-а година под обилен снеговалеж в хърватската столица.

В същото време стана ясно, че Ивайло Стоянов е получил ниска оценка за двубоя ЦСКА - Левски (0:1), който свири в последния кръг. Арбитърът не даде дузпа за “червените” за игра с ръка в наказателното поле. Заради слабото си представяне съдията от Петрич бе пратен във Втора лига.

Той ще ръководи двубоя Пирин (Благоевград) - Несебър. Както е известно, в началото ва сезона шефът на съдиите Йордан Сталев обяви, че в България няма да има повече наказания за рефери, но те ще свирят едно ниво по-надолу, когато получат ниска оценка.