Има ли "черно тото" и далавери в българския футбол? Въпрос, който от години вълнува цялата общественост, говори се какво ли не, но няма нищо черно на бяло. Уникален екшън се разигра на днешния двубой Черноморец - Любимец (5:0), който не се предаваше по нито една българска телевизия.

Двубоят завърши 5:0 за "акулите". Головете паднаха в 3-а, 42-а, 72-а, 84-а и 90+2 минути. Съвсем друго бе обаче по сайтовете за онлайн залози и сайтовете за резултати на живо.

Всичко беше нормално до 70-ата минута. Резултатът бе 2:0 за домакините от Бургас, а човек от екипа на БЛИЦ следеше един от най-големите онлайн букмейкъри и дори реши да сложи малка сума на залог "над 4,5 гола" в мача при коефициент 11 към 69-70-ата минута (виж залога долу). В 72-ата минута резултатът стана 3:0, бележи Петър Атанасов - нищо необичайно.

2_4.jpg

От тук нататък започна екшънът. В 73-ата минута букмейкърът отчете четвърти гол за Черноморец, а само минута по-късно показа, че резултатът вече е 5:0. Всъщност, 5:0 в 79-ата минута показваха всички сайтове за резултати на живо, и дори такъв резултат отразиха част от българските сайтове, които проследяваха на живо двубоите.

Нашият човек погледна в сметката си и видя, че му е изплатена печалба за над 4,5 гола, а само минута по-късно навсякъде мачът бе върнат при резултат 3:0. Резултатът 5:0 стоеше до 83-ата минута (т.е. в периода 74 - 83 минута) в един от най-големите онлайн букмейкъри и на всичко отгоре бяха изплатени печалбите на всички, които бяха заложили за над 4,5 гола.

Дали късмет или нещо друго покри букмейкърите не се знае, но извадиха късмет, че мачът все пак завърши точно 5:0, колкото според тях беше още в 78-ата минута.

Тепърва със сигурност ще има сигнали към разследващите органи. Най-вероятно атаката към букмейкърите идва от хакери.