12-годишен талант от ДЮШ на Монтана направи една тренировка с първия отбор на игрището с изкуствена настилка в парк „Огоста” днес. Пиер Юлианов, който по-рано през седмицата стана голмайстор на детския турнир „Децата и футболът”, бе привикан в мъжкия тим от треньора Атанас Атанасов.

„Гледах една-две негови срещи, хареса ми и реших да го поканя да види как е при големите. Това е стимул и за останалите момчета от школата”, заяви пред "Новспорт" Орела.

Малкият беше най-усърден в изпълнението на упражненията за загрявка, а после се пусна и в играта на квадрат. Миналата година Пиер Юлианов бе сред номинираните таланти от цялата страна, които бяха наградени от Асоциацията на професионалните футболисти в България.

„Пиер е невероятен талант и въпреки, че е нападател не е егоист и поставя интересите на отбора над всичко друго”, заяви треньорът му в детския тим на Монтана Росен Ников.

12-годишният Пиер сподели, че негов идол е звездата Кристиано Роналдо и за да няма съмнение приятел-фризьор на неговите родители му е направил специална прическа с инициалите CR7.