УНСС успя да победи с 5:2 прекия си конкурент за титлата в градската лига по футзал на София - Левски София Запад. Мачът беше от последния седми кръг на лигата. Така "студентите" записаха перфектен първи полусезон със седем победи от седем двубоя и имат преднина от 5 точки пред "сините", преди подновяването на шампионата през януари. 

В голямото дерби на футзала в София поради контузии участие не успяха да вземат някои от лидерите на двата отбора. Дори и без голмайстора на първенството Стамен Арсов, възпитаниците на Иван Стоилов започнаха по-добре, наложиха високо темпо още от първата минута и пресираха съперника в тяхната половина. Логично, по-добрата игра на "студентите" в началните минути доведе до откриване на резултата. В шестата минута точен за УНСС беше Юли Дермански, който материзлизата отлична комбинация на отбора, след заучено изпълнение на ъглов удар. 

"Студентите" продължиха да диктуват темпото още няколко минути. С отлични изяви се отчете вратарят на "сините" Тодор Малинов. Веднъж и гредата помогна за запазването на резултата. Постепенно левкарите успяха да изравнят играта. В 17-ата резултатът стана 1:1 - след отлична комбинация между Александър Димитров и Владимир Бахъров. 

Още в първата минута на второто полувреме възпитаниците на Иван Стоилов успяха да отбележат нов гол. Точен за 2:1 беше Радослав Ханев, който се възползва от грешка на съперника и отличен пас на Роберт Кендерян. УНСС продължи да атакува и в 23-ата минута получи правото да изпълни пряк свободен удар в опасна близост до вратата на Левски. Изпълнението обаче се оказа катастрофално за "студентите", след като "сините" успяха да отнемат топката и със светкавчни контраатака да изравнят резултата. Автор на гола беше Георги Барбов, който реализира на празна врата след пас от Мартин Стойков - 2:2. 

След това дербито се изнерви. "Сините" бързо натрупаха пет нарушения при оставащи повече от десет игрови минути и бе само въпрос на време да направят шесто такова. Преди това да се случи обаче, в 31-ата минута съставът на УНСС успя отново да поведе в резултата, след изключителна самостоятелна акция на Красен Вълков и удар в долния десен ъгъл на вратата - 3:2. Още в следващата атака на "студентите" Росен Дачев беше спрян непозволено и отборът на Иван Стоилов получи правото да изпълни "дълга" дузпа. Отличният в този двубой Тодор Малинов отрази удара на Радослав Ханев. Пет минути преди края "сините" извадиха вратаря си от игра и пуснаха пети полеви състезател, опитвайки да изравнят резултата. 

Едно неразбирателство в редиците им доведе до корнер за УНСС, от който "студентите" се възползваха и покачиха резултата на 4:2, след отличен удар на Юли Дермански. До края на срещата "сините" отново натиснаха, но рискът да играят без вратар позволи на Димо Колев да вкара фамозен гол от 35 метра с отличен прехвърлящ удар - 5:2. 

За играч на мача беше избран Юли Дермански, който получи бутилката шампанско от председателя на Левски София Запад Илия Козарев.