УНСС завоюва титлата градски шампион на София в шампионата по футзал. След 15 победи, 3 равенства и без загубен мач, кръг преди края на първенството "студентите" събраха 48 точки, с 4 повече от най-големия си конкурент - Левски София Запад, и така са недостижими на върха в класирането.

В решителния мач за титлата УНСС и "сините" не успяха да се победят и завършиха наравно 4:4, но този резултат облагодетелства отбора, воден от амбициозния треньор и национален селекционер Иван Стоилов.

Страхотен мач за "студентите" изигра Пламен Пенев, отличил се с хеттрик, а едно попадение добави Юли Дермански.

Сега за Левски и УНСС предстоят плейофи за титлата - държавен шампион по футзал, където се включват водещите тимове от София и Варна.

"Представихме се чудесно в решителната среща с Левски, спазвахме концепцията за конкретния мач и в крайна сметка постигнахме резултата, който ни устройва", коментира треньорът на шампионите Иван Стоилов пред БЛИЦ СПОРТ.

"Имахме и своите слабости, но се надявам до мачовете от плейофите да ги изчистим. Поздравявам Левски и колегата Иво Николов. Те наистина са отбор, който задава стандартите в играта футзал у нас. Надявам се и други висши училища да прегърнат идеята футзал, и техни отбори да станат част от градските шампионати по футзал. Това е пътят - повече млади хора ангажирани с играта, по-добър продукт и разбира се повече медийно отразяване. Ако тези условия се изпълнят, мисля че имаме възможности бързо да напреднем в този атрактивен спорт", заяви националният селекционер по футзал.

"Сега предстоят две контроли на националния ни отбор с Молдова, като част от подготовката ни за следващия квалификационен цикъл за европейско първенство. Видяхме какво постигнаха нашите съседи от Сърбия на Европейското по футзал, което се проведе в Белград, и смятам че ние трябва да се равняваме с близките до нас държави, да гоним техните постижения и да взаимстваме техния опит. Да испанците, руснаците и още два-три топ отбора в Европа са страхотни, но реалистичното е да се доближим до отборите като Сърбия, Чехия, Словения и др. Така че си пожелаваме по-добри времена за футзал у нас и повече внимание към тази страхотна игра", допълни Иван Стоилов.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ