Усилена работа кипи по изграждане на новата многофункционална спортна зала в Ботевград. Строителството е на етап груб строеж – завършено 2-ро ниво (на кота +6,25). Успоредно с това, в заводски условия, се изготвя и носещата метална конструкция. Новото съоръжение трябва да е готово до края на 2013 година. Застроената й площ е 4590 кв.м., а разгънатата застроена площ е 9 520 кв.м.

Входове на сградата са осем, като всички те са на първо ниво. На източната фасада са вход/изходите за спортисти, журналисти и ВИП гости, а на северната фасада са разположени главните шест вход/изхода за всички останали гости и зрители на залата. През главните вход/изходи ще се влиза в предверия с контролни пропускателни постове, каси за билети и фоайе. Теренът на игрището е с размери 24/44м и отговаря на изискванията за игралните полета за хандбал, баскетбол и волейбол с необходимата им сервитутна игрална зона. Светлата височина е 12,85 м. Местата за зрители са разположени на трибуни. Общият брой на седящите места е 4000.

Предвидена е възможността залата да се използва и за концерти, шоу програми и др., като за целта се монтира допълнително сглобяема сцена. Капацитетът на залата при концерти е 2000 седящи места. В залата ще има обслужващи помещения - конферентна и заседателни зали, офиси, лекарски кабинет, допинг лаборатории, фитнес, сладкарница, апаратни, коментаторски кабини и телевизионно студио, помещения за охрана, гардероб, тоалетни за гостите на залата, като всички са съобразени с капацитета на спортната зала и са проектирани съгласно нормативните изисквания. Предвидени са необходимите складове и технически помещения./БЛИЦ

10.jpg

11_4.jpg