Отборът на Лудогорец до 15 години разби с 3:0 връстниците си от ЦСКА в първия четвъртфинален мач от републиканското първенство. Срещата се проведе пред около 200 зрители на стадион „Балканфарма“ в Разград, информира сайтът на "орлите". Реваншът е в сряда на терена в столичния комплекс „Царско село“, когато ще се наложи възпитаниците на Антон Димитров да се постараят много, за да не отпаднат.

Трябва обаче да се отбележи, че пътуването до Разград се случи благодарение на събраните от "ЦСКА Акционерите" средства. Припомняме, че в момента "червеният" клуб е блокирал изцяло и никой не знае какво точно ще се случи. Автобусът пък бе прибран от лизинговата компания, тъй като за него не бяха покривани вноски. Това наложи спешна реакция на феновете, които осигуриха транспорта и престоя както на родените през 2000 година, така и на момчетата на Христо Марашлиев. Вчера старшата на "армейците" надви с 6:1 като гост Димитровград.

Два гола за талантите от академията на четирикратния шампион на България отбеляза Кристиян Кънчев. Той се разписа в 4-ата и 42-ата минута. Второто му попадение бе изключително красиво. Кънчев изпрати топката в мрежата със задна ножица. Третият гол бе дело на Николай Томов. Той вкара в 22-ата минута след двойно подаване със съотборник.
 
„Изключително съм доволен от резултата. Имам само една малка забележка. Искам да бъдем по-концентрирани в завършващата фаза, за да можем да реализираме головите си положения“, коментира треньорът Радослав Комитов.
 
В събота Лудогорец U19 също постигна победа в първия 1/4-финал от републиканското първенство. Момчетата на Веселин Бранимиров и Тодор Живондов надделяха с 2:0 над Черно море в Разград.