Контузеният нападател на свищовския Академик Десислав Русев претърпя операция в Клиниката по ортопедия и травматология в Плевен, информира sport-vt.com. В неделя в последната минута на мача между Янтра (Габрово) и Академик капитанът на домакините влезе грубо в десния крак на Русев, който бе счупен на две места. „Десислав бе опериран от д-р Георги Димитров, операцията е минала успешно и му предстои няколко месеца възстановяване. Нашият клуб обаче не приема поднесеното с открито писмо чрез медиите извинение от габровския клуб“, заяви изпълнителният директор на Академик Анатоли Дончев.

Както вече стана ясно, ръководството на Янтра излезе с открито писмо, в което "изразява своята искрена съпричастност към контузения футболист Десислав Русев. ФК Янтра е воден от честността, колегиалността и достойнството. За огромно съжаление, във футболната игра има немалко примери за нелепи ситуации във футболни двубои пораждащи контузии на играчи. Такава бе и тази в края на мача срещу Академик. Ръководството на ФК Янтра изразява категорична позиция, че действията на Мартин Ангелов са непредумишлени. Капитанът на нашия отбор, породил тази ситуация, е достоен и честен човек, отличаващ се с доброта и колегиалност“.

„Не приемаме думите им, че контузията е била неумишлена. Стотици души, които са гледали мача или видеото, ни звъняха, че това е едно умишлено грубо влизане. Мартин Ангелов може и да е добър човек, но не постъпи така. Освен това трябваше да дойде и да се извини лично на Десислав, а не да пращат декларации“, коментира пред sport-vt Анатоли Дончев.

Днес Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС - Велико Търново ще разглежда случая и ще определи наказанието на Мартин Ангелов. Защитникът вероятно ще бъде лишен от права за 5 мача, тъй като това предвижда като максимално наказание съответният член от Дисциплинарния правилник за нарушение по време на игрова ситуация.