Шефът на фирмата, заета с ремонта на стадион "Миньор" в Перник - Христо Тодоров, заяви, че очаква скоро да започне полагането на тревната настилка. Към 20 часа днес той заедно с хора от Гърция, с които "Онтарио" работи, ще инспектират спортното съоръжение на "жълто-черните". Групата ще прецени дали теренът е готов за полагане на тревата.

"Ако всичко е подготвено, ще наредим тревата веднага да тръгва от Гърция", коментира Христо Тодоров.

По думите му четири дни са достатъчно, за да бъдат положени чимовете на терена. Ако се започне в събота, работата ще приключи до вторник. След това е необходим период за вкореняване на тревата. Той обаче обеща да бъде използвана най-модерната методика за това и в рамките на 10-12 дни теренът да бъде готов за футболна среща. Като причина за забавянето на ремонта Христо Тодоров изтъкна неуредиците между общината, която е собственик на стадиона, и клуб Миньор, който използва съоръжението под наем.

"От неуредиците между общината и клуба се получи малък луфт и това е причината да се забави ремонтът, а и месец август не е най-подходящият за такъв вид дейност. Не можехме да рискуваме за една-две седмици да съсипем целия терен", коментира управителят на фирма "Онтарио".

От думите му излиза, че двубоят от 7-ия кръг на "А" група между Миньор и Берое, който е на 18 септември, би трябвало да се играе безпроблемно на стадиона в Перник. /БЛИЦ